Avşa Adası Haberleri
avşa adası otelleri

SÜLEYMAN AKSOY İLE ADALAR HİZMETE DOYDU

Yatırımlar ve hizmetler noktasında Türkiye’de örnek gösterilen Marmara Adalar Belediyesi büyüme hızında bölge birincisi oldu. Konuyla ilgili açıkalamarda bulunan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy;

ÜÇ ADAYI BİRLEŞTİRDİK
Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana söz verdiğimiz ve ön gördüğümüz projelerimizi belirli bir programla uyguluyoruz. Adalar yönetimsel bakımdan en zor coğrafya diyebiliriz. Üç adanın birleşmesiyle Adalar Belediyesini kurduk iki kapanan ve bir merkez belediye olarak üç belediyenin birleşmesiyle Marmara Adalar Belediyesi kuruldu. Takdir edersiniz ki Avşa Adası‘nda yaşayan bir vatandaşımızın adasındaki belediyenin kapanmasından dolayı Marmara adasına gelmesi lazım. Yine Marmara Adasında bulunan Saraylar Belediyesi Dünyanın ikinci mermer rezervine sahip bir yerimiz. Mermer Fabrikalarının çok olduğu işçi kesimin yoğun olduğu bir yer. Bu büyüklükteki bir yer kapanıyor ve oradaki vatandaşlarımızda Marmara adasına gelmesi gerekiyor. Bizlerde göreve geldiğimiz gün, aldığımız karar ile bu üç belediyenin personellerini müdüründen, çaycısına kadar sabit tuttuk bilgi işlem ağı ile birbirine bağladık yani saraylara gidip avşadaki işinizi takip edebilmek mümkün hale geldi.

ALT YAPIDA SONA GELİNDİ
Ben bir dönem önce Saraylar mahallemizin belediye başkanlığını yapmıştım. Bu süreç içersinde alt yapı kanalizsyon, üst yapı yatırımlarımızı bitirmiştik ama merkez köylerimiz Avşa adasında yapılacak bir çok işler vardı. Topağaç mahallemizden başlayarak sıfırdan alt yapsını yaptık su, kanalizasyon, çevre düzenlemesine kadar. Bu süreç içerisinde birde talihsiz bir durum yaşadık Merkez Marmara da alt yapı çalışmasına başladığımız müteahit işi bitiremedi çok şükür ihaleyi yeniledik ve en kısa zamanda onu da bitireceğiz. Avşa adasında ise iki bölüm olarak çalışmalara başladık ilk bölümünü bitirdik ikinci bölümün 15kmlik bir kısmı kaldı. Arıtma tesisi için ulusal kanallardan, dünya bankasından belli bir hibe alınmış onları bitireceğiz. Turizm bölgesiyiz fakat maalesef alt yapıya bir önem verilmediğinden dolayı sıkıntı çekiyorduk.

YAŞANABİLİR BİR BÖLGE OLDU
Ak Parti hükümetinden, Büyükşehir Belediyemizin, İlçe Belediyemizin ortaklaşa çalışması sonucu adalarımızdaki sahil bandından, oyun guruplarına kadar bölgemizi daha yaşanılabir bir hale getirdik. Bizler göreve geldiğimizde Saraylarda sadece ve sadece bir tane halı saha vardı. Şuan bütün mahallerimizde halı saha var. Avşa adasında çocuklarımızın sallanacağı bir tane salıncak yoktu. Avşa adamızın en ücra köşesine bile oyun gurupları kurduk, fitnes aletleri kurduk, yeşil alanlar yapıyoruz en önemlisi karayollarıyla, devlet su işleriyle, milli eğitim bakanlığıyla istişareler sonucu adalarımızın bütün derelerinin ıslahını yapmış bulunmaktayız. Ada diyip geçme geçmişteki bölge müdürümüz; “Adada dere mi olur?” diyordu. 2009 ve 2012 yılında iki büyük sel felaketi yaşadık. Dere ıslahı çalışmalarına başladığımızda vatandaş bunun altından kalkamayacağımızı söylüyordu. Son zamanlarda mevsimsel değişikliklerden dolayı ani yağmurlar yağıyor, bu süreçte dere yataklarının ıslahının önemini görüyoruz. Avşa adasında ihtiyaç olan lisemizi yapıyoruz.

HASTANEMİZ BİTİYOR
En önemlisi bizim sağlık sorunumuz Türkiye’nin, Balıkesir’in en küçük ilçesiyiz sekizbin altıyüz nüfusumuz var fakat yazın ikiyüzbin den fazla insana hizmet veriyoruz. İller bankasından bize gelen pay sekizbin sekizyüz yirmi sekiz kişi üzerinden çok az bir miktarda ama bizler yirmi dört saat çalışıyoruz, kaynak buluyoruz hizmet ediyoruz. Karada oturanlar bir otobüs terminaline gider, otobüse biner ve ulaşımını sağlar. Bizimde terminalimiz marmara merkez, merkezden her sabah gemiler kalkar ana karaya gider. Bizler ilk iş olarak marmara mermer figürleri ile muhteşem bir bekleme salonu yaptık. Sabahın altısında gelen vatandaşımız bekliyor, namazını kılıyor, sıcak çayını içiyor, kahvaltısını ediyor motor saati geldiğinde Erdek’e doğru hareket ediyor. Adalarımız arasındaki ulaşımı Karayolları ile görüşmelerimiz sonucunda bu bölgeyi karayolları ağına soktuk, belediyenin imkanlarıyla yollarımız genişledi, karayollarımız geldi asfaltımızı yaptı. İlk zamanlar sağlık ocağı kadar bir hastanemiz vardı. Marmara merkezde derenin ortasına konulan bir hastane, her yağmurda su basar, her yağmurda sıkıntı yaşadığımız, dokturun gelmediği, doktorun kalmadığı, rutubetli bir yerdi. Saraylar’ın önemli kişilerinden rahmetle andığımız Süleyman İlik abimizin yapmış olduğu bağışla Marmara Merkez’de üç katlı, son model içerisinde 112sinden, aciline, diyalizinden, ilk yardım odasına kadar komplike bir hastanemizi yapıyoruz.

UYUMLU ÇALIŞMANIN NETİCESİNDE HİZMET PATLAMASI YAŞANDI
Bunlar Ak Parti hükümetinin, Büyükşehir Belediyesinin ve ilçe Belediyesinin kucaklaşması, uyumlu çalışması, birlik ve beraberlik içerisinde olması neticesinde meydana gelen hizmetler. Sayın Cumhurbaşkanımız daha söylemeden millet parklarını yapmak bize nasip oldu. Otuzbeş dönüm üzerine deniziyle, yeşil alanıyla, oyun guruplarıyla, çizgi film karakteriyle, nikay salonuyla, duşlarıyla çok güzel bir alan yaptık, bütün mahallelerimizdeki sahil şeritlerini boydan boya modern bir hale getirdik. Ekinlik adamızda da alt yapıdan, suyuna,artıma suyudan, yoluna, fırınından, camiisine kadar Büyükşehir Belediyemizle beraber yatırımlar gerçekleştirdik. İki buçuk milyon kilometre kare olan ekinlik adamızda bu sene nüfus patlaması yaşandı. İki bin beşyüz nüfuslu Avşa adamız bu sene yüz elli bin nüfusları gördük.

DR. ZEKAİ KAFAOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİM
Kendisine de buradan teşekkürü borç bildiğim Dr. Zekai Kafaoğlu’nun yoğun çalışmaları neticesinde bölgemizdeki su kapasitesini arttırdık, deniz suyunu içilebilir su haline getirdik. İnsanlar tatillerini doya doya yaptılar. Göreve geldiğimizde pazarlar yol üzerine kuruluyordu, kapalı Pazar yerleriyle bunun önüne geçtik. Söz verdiğimiz her şeyi bir bir yerine getirdik ancak bizler Çanakkale gibi, Bozcaada gibi, Gökçeada gibi olmak istiyoruz bunun içinde önümüzdeki süreçte Belediyemizin uhtesinde, hükümetimizin gücüyle ulaşımı rahatlatacağız. Böylelikle dört saatlik mesafe yarım saate indirilecek.” Dedi.

Kaynak : Egegundem.com.tr

Onur Kutlu

Avşa Adası Haberleri Yazarı ve Dijital Pazarlama Uzmanı

Bir yorum yaz

Bizi Takip Edin!