Avşa Adası Haberleri
avşa adası otelleri

Aşılı Ceviz Fidanı Üretimi

Ülkemizde ceviz üretimi yapılırken daha fazla verim almak ve gür ağaçlara sahip olmak için aşılı ceviz fidanı tercih edilmektedir. Farklı çeşitlerde ve özelliklerde bulunan ceviz ağaçlarının daha çok ürün sağlaması yapılan bir takım işlemler bulunmaktadır.

Aşılı Ceviz Fidanı

Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de ceviz üretimi ve tüketimi çok önemli bir yere sahip olup aşılı ceviz fidanı üretim için gerekli olmaktadır. Genel olarak ceviz her yerde çok önemli ve sağlık değerinin çok yüksek olduğu bir besin maddesi olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre ceviz heterozigot yapıya sahip olmasından dolayı hangi çeşit tohum ekilirse ekilsin çeşidin özelliklerini vermediği ortaya çıkmıştır.

Bu neden ile istenilen özelliklerde, kalitede, piyasada bulunan cevizlerin değerinde ya da tek tip meyve elde etmek ekilen tohumdan meydana gelen anacın üzerine aşılama yapılmak şartıyla aşılı ceviz fidanı elde edilmektedir. Tüm meyve ağaçları daha fazla üretim sağlama için aşılama yapılmakta olup en zor olanı cevizdir.

Aşılama Çeşitleri Nelerdir?

Özellikle meyve ve sebze üretimi ile uğraşan kişilerin çok daha fazla bilgiye sahip olduğu ağaçların aşılanması konusunda birçok çeşitlerini verimlerine göre uygulamaktadır. Bu ceviz ağacı aşılama çeşitleri meyve üretiminin daha fazla olmasına ve ağaçların daha genç kalmasına yardımcı olmaktadır. Kalem ve göz aşılama çeşitleri bulunmaktadır. Göz aşılama çeşidi T- göz aşısı, yarma göz aşısı ve yonga göz aşısı olarak türlerine ayrılırken kalem aşıları da yarma aşı ile dilcikli aşı olarak aralarında türlere ayrılmaktadır. Aşılama sistemleri düzgün ve doğru teknikler ile yapılması sayesinde istenilen sonuçlar elde edilebilir.

Çeşitlerine Göre Aşılama Ceviz Fidanı

Son yıllarda çok fazla şekilde piyasalarda yer alan aşılama ceviz fidanı çeşitlerine göre farklı özelliklerde olmaktadır. Fernor, chandler ve fernette olarak 3 çeşitte bulunan ceviz fidanları erken verim ve daha fazla üretim sağlamak bakımından çok fazla tercih edilmektedir. Bakım koşullarına ve çeşitlerine göre yaşlarına göre fazlası ile ürün elde etmek mümkün olmaktadır. Aşılı fidanların dikilmesi ile toprağa ve iklime göre ceviz üretimi yapılmaktadır.

SİPARİŞ VE BİLGİ İÇİN VATAN FİDANCILIK

https://www.asilicevizfidanim.com/

 

Onur Kutlu

Avşa Adası Haberleri Yazarı ve Dijital Pazarlama Uzmanı

Bir yorum yaz

Bizi Takip Edin!